Door middel van een ballondilatatie kan een vernauwing van een van de hartkleppen (of kransslagaders) van het hart worden verwijd en dus verholpen. Door de betreffende klep te verwijden met de ballon, ontstaat er weer een reguliere bloedstroom.

Vanuit de lies wordt onder lokale verdoving een katheter met een ballonnetje ingebracht, op de plaats van bestemming wordt de ballon opgeblazen. Nadat de katheter weer verwijderd is wordt het bloedvat middels een drukverband dichtgedrukt. Dit moet een aantal uren blijven zitten en je moet dan op je rug blijven liggen.

Er bestaat een kans op bloedingen, maar meestal blijft het bij een blauwe plek in de lies. Ook heb je kans dat er lekkage van de klep ontstaat. Dit wordt onderzocht d.m.v. een ECG, voordat je het ziekenhuis mag verlaten.

Als je bloedverdunners gebruikt moet je dit altijd doorgeven aan de trombosedienst en aan de behandelend arts.

Als je zwanger bent mag je deze behandeling niet ondergaan, omdat er röntgenstralen worden gebruikt.

Bestel nu onze zorgboeken!

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. Je kunt de boeken bestellen als papieren versie of e-book, los of allemaal tegelijk. Een must-have voor een gezond hart en een mooie toekomst!

Bekijk en bestel de zorgboeken

Ondanks alle info toch nog vragen?

Toch nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? We staan voor je klaar! Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Contact opnemen
Yvonne
Donna
Verhalen van hartgenoten en naasten

Hartverhalen

Aritmie Hartpatient hartziekte Hypertensie

“Na het dotteren zei de arts:wartier laad hij het niet gehaald.’ Die woorden sloegen in als een bom. Het besef dat hij zomaarwa en maakte alles ineens heel concreet. Het leveblik verneens heel concreet. Het leveblik veranderen.”

Karin jaar, partner van een Hartpatiënt
Lees het hele verhaal
Cardiomyopathie Hartpatient hartziekte Naasten

“Na het dotteren zei de arts: ‘U had geen kwartier later moeten zijn, anders had hij het niet gehaald.’ Die woorden sloegen in als een bom. Het besef dat hij zomaar wreet. Het leven kan in een ogenblik veranderen.”

Karin 61 jaar, partner van een Hartpatiënt
Lees het hele verhaal
Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.