De meeste mensen koken hun groente en bakken of braden hun vlees of vis. Maar er is meer mogelijk! Zo zijn er manieren om uw eten te bereiden waarbij u minder vet nodig heeft of juist meer onverzadigd vet gebruikt.
De meeste mensen koken hun groente en bakken of braden hun vlees of vis. Maar er is meer mogelijk! Zo zijn er manieren om uw eten te bereiden waarbij u minder vet nodig heeft of juist meer onverzadigd vet gebruikt.
In deze tip leest u meer over de braadzak.
Een braadzak is een soort plastic zak waarin u vlees en vis kunt bereiden zonder extra vet. U legt de braadzak met inhoud in de oven of magnetron. Vervolgens wordt het vlees of de vis gaar en bruin en heel smakelijk. Het wordt als het ware gaar in het eigen vet. Het vlees of de vis wordt in weinig vocht, of zelfs zonder vocht, klaargemaakt. Hierdoor blijven aroma, smaak, voedingsstoffen, vitaminen en mineralen van de producten bewaard en giet u ze niet met het kookvocht weg door de afvoer. Kip, gevulde varkensrollade en wild zijn prima te bereiden in de braadzak.
Laatst aangepast op 16 december 2009 11.58 uur
Geschreven door onze redactie.
Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten
Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. Je kunt de boeken bestellen als papieren versie of e-book, los of allemaal tegelijk. Een must-have voor een gezond hart en een mooie toekomst!
Altijd op de hoogte blijven
Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.
"*" geeft vereiste velden aan





Misschien ook interessant
Help mee en doneer
Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.