zondag 13 december 2009


Over de positieve effecten van druiven, vooral
in de vorm van wijn, is al vaak geschreven. Maar ook de niet-alcoholische versie van het (donker) druivensap heeft zijn positieve effecten: het verminderen of zelfs omkeren van geheugenverlies,

Over de positieve effecten van druiven, vooral in de vorm van wijn, is al vaak geschreven. Maar ook de niet-alcoholische versie van het (donker) druivensap heeft zijn positieve effecten: het verminderen of zelfs omkeren van geheugenverlies,

zo zeggen Amerikaanse wetenschappers verbonden aan de universiteit van Cincinnati.

Verbeterde prestaties
12 weken lang kregen 6 proefpersonen tussen 75 en 80 jaar puur druivensap te drinken. Zes anderen kregen een placebo Tegelijk werden mentale testen afgenomen, en in de loop van de weken verbeterden de prestaties bij de druivensapgroep. Dit zowel wat betreft het kortetermijngeheugen, en het ruimtelijke geheugen. Volgens de wetenschappers ligt dat aan de antioxidanten in de pel en het vruchtvlees van de druiven.

Lees verder op Hln.be

Bestel nu onze zorgboeken!

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. Je kunt de boeken bestellen als papieren versie of e-book, los of allemaal tegelijk. Een must-have voor een gezond hart en een mooie toekomst!

Bekijk en bestel de zorgboeken

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Yvonne
Marly

Misschien ook interessant

Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.