In Nederland eten we gemiddeld al jarenlang te veel zout. Die gewoonte vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Waar ligt de grens tussen een gezonde zoutinname en een mogelijke bloeddrukverhoger? En wat is precies het verband tussen zout en het hart?
Om gelijk maar een open deur in te trappen: helemaal zonder zout kunt u nou óók weer niet. Zout is een belangrijke ‘samenwerkingspartner’ om het vochtgehalte in het lichaam te regelen, de bloeddruk op peil te houden en de spieren samen te trekken. Om die positieve gezondheidseffecten te bereiken, hoeft u weinig moeite te doen. Een te lage zoutinname komt zelden voor, doordat er genoeg zout zit in de voedingsmiddelen die we dagelijks binnenkrijgen. Een te hoge inname daarentegen: dat is eerder regel dan uitzondering. De meeste mensen hebben
Maak een account aan om gratis 3 artikelen te lezen en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de cardiologische wereld.Het hele artikel lezen? Maak gratis een account aan