dinsdag 12 januari 2010


Producten waarin veel cacao is verwerkt, zoals pure
chocolade en chocolademelk, hebben een bloeddrukverlagende werking. Dat wordt duidelijk uit een recente meta-analyse.

Producten waarin veel cacao is verwerkt, zoals pure chocolade en chocolademelk, hebben een bloeddrukverlagende werking. Dat wordt duidelijk uit een recente meta-analyse.

Steffen Desch, van de Universiteit van Leipzig, en een aantal van zijn collega’s, analyseerden gegevens van 10 gerandomiseerde en gecontroleerde studies op dit gebied. Het ging daarbij om ofwel gezonde volwassenen met een normale bloeddruk of patiënten met prehypertensie of stadium 1 hypertensie. De duur van de onderzoeken varieerde van twee tot 18 weken.
Uit alle studies bleek een verband tussen de consumptie van cacaoproducten en een gemiddelde daling van 4,5 mm Hg in systolische druk, en een gemiddelde daling van 2,5 mm Hg van de diastolische druk.

Lees verder op Niernieuws.nl

Bestel nu onze zorgboeken!

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. Je kunt de boeken bestellen als papieren versie of e-book, los of allemaal tegelijk. Een must-have voor een gezond hart en een mooie toekomst!

Bekijk en bestel de zorgboeken

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Donna
Aysegül

Misschien ook interessant

Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.