Recepten zaterdag 10 augustus 2019

Een appeltje voor de dorst (en bloeddruk)

Appels zijn heel populair. Ze zijn in Nederland het meest gegeten fruit. Natuurlijk heerlijk om zo in bijten. Maar appels kunnen ook gekookt worden, in een hete bliksem bijvoorbeeld, of verwerkt in een salade. Lekker met knolselderij, walnoten en rozijntjes. U kunt appels ook roerbakken, bijvoorbeeld samen met spruitjes! Of maak onze gevulde appeltjes. Ze hebben wat weg van appeltaart en zijn echt een kleine traktatie. Dit gerechtje is zo gemaakt. Appels bevatten weinig calorieën maar wel veel voedingsstoffen als voedingsvezel en het mineraal kalium. Kalium heeft een gunstig effect op de bloeddruk omdat het het bloeddrukverhogende effect van natrium tegenwerkt.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snij een plak van de bovenkant en hol de appels uit. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

Meng de rozijnen,

Maak een gratis account!

Het hele artikel lezen? Maak gratis een account aan

Maak een account aan om gratis 3 artikelen te lezen en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de cardiologische wereld.