Aantal porties | 2 personen
Ingrediënten
- 1 grote courgette
- 150 gram vegetarisch- of rundergehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el tomatenpuree
- 1 el bouillonpoeder
- 1 el korianderpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 50 gram geraspte kaas (let op toevoegingen, zelf maken heeft de voorkeur)
- 1 klein potje crème fraiche
- peper & zout
Instructies
- Halveer de courgette in de lengte en haal de kern eruit
- Meng het gehakt met de binnenkant van de courgette, kruiden, peper & zout
- Hak de knoflook en ui fijn en bak het gehaktmengsel hierin 3 min aan
- Voeg nu de tomatenpuree en 1 el crème fraiche toe, roer door
- Vul de courgettes met het gehaktmengsel, druk goed aan
- Strooi geraspte kaas er overheen
- Bak de courgettes in op de BBQ voor 12 minuten of tot de courgette gaar is
- Serveer met crème fraiche
Iris Heuer van GreenTwist Cooking. Klik hier voor meer info.
Dit artikel verscheen eerder in het Hartbrug Magazine
Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten
Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. Je kunt de boeken bestellen als papieren versie of e-book, los of allemaal tegelijk. Een must-have voor een gezond hart en een mooie toekomst!
Altijd op de hoogte blijven
Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.
"*" geeft vereiste velden aan





Help mee en doneer
Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.