Gezondheid & Aandoeningen maandag 3 januari 2022

Interview met ‘bewuste’ patissier Steyn Dullens

Bonbons, taarten en macarons worden niet gauw geassocieerd met gezondheid. Als het aan patissier Steyn Dullens ligt komt daar nu eens verandering in. Hij gooit het in zijn patisseriezaak in Thorn over een heel andere boeg en werkt iedere dag aan de ontwikkeling van lactose-, gluten- en suikervrije zoetigheden. “Als je als diabetespatiënt met een vergrootglas op de menukaart moet zoeken naar iets dat je wél mag hebben, is het niet leuk meer.”

Onbezorgd genieten van een stuk verjaardagstaart, het klakkeloos aannemen van traktaties op het werk of zomaar op een doordeweekse avond een reep chocolade voor de televisie: dat is voor diabetespatiënten en mensen met hart- en vaatziekten geen vanzelfsprekendheid. Omdat suikers, vetten en koolhydraten allemaal effect hebben op de bloeddruk en het bloedsuiker- en cholesterolgehalte, is het continu opletten geblazen. Patiënten die iedere dag heel bewust bezig zijn met hun voed

Maak een gratis account!

Het hele artikel lezen? Maak gratis een account aan

Maak een account aan om gratis 3 artikelen te lezen en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de cardiologische wereld.