woensdag 9 januari 2019

De gemiddelde Nederlander gooit per jaar wel 40 kilo eten weg! Vooral brood, groenten en zuivel wordt veel weggegooid.

De gemiddelde Nederlander gooit per jaar wel 40 kilo eten weg! Vooral brood, groenten en zuivel wordt veel weggegooid. Minder verspillen en restjes goed gebruiken zijn daarom heel effectief om duurzamer te leven. En het is nog goedkoper ook.
 

Wat tips nodig?

 
Bewaar restjes aardappelen, rijst, couscous of pasta voor een lunchsalade de volgende dag.
Maak een keer per week een pan groentesoep van alle restjes groenten in de groentelade.
Maak een smoothie van het overrijpe fruit of fruit “met een plekje” op de fruitschaal.
Zet de koelkast koud genoeg, om bederf te voorkomen.
Is een product over de datum? Kijk en ruik goed, vaak kun je het nog best eten of drinken. Zeker bij zuivel, eieren en droge waren (rijst, pasta, crackers) is dat geen probleem.
Bewaar brood in de vriezer en neem er elke dag de juiste hoeveelheid boterhammen uit. 
Onze zorgboeken

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.

Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Donna
Yvonne

Misschien ook interessant

Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.