Dit recept is een van mijn favorieten, je krijgt hiermee gelijk ontzettend veel groenten binnen. Je kan de groentelasagne aanvullen met een stukje vlees of vis, of het vegetarisch houden. Liever veganistisch? Vervang de kaas door edelgist. De pastasaus is ook ideaal voor restjes groenten.
Voor de pastasaus
Snipper de ui en de knoflook
Snijd de tomaten en wortels in blokjes, en de geroosterde paprika’s in reepjes
Fruit de ui, peper en knoflook aan met milde olijfolie. Blus af met balsamico (en eventueel de rode wijn)
Voeg nu de tomaten, wortel en paprika toe met 1 dl water
Laat sudderen en voeg nu de kruiden toe, breng op smaak met peper en zout
Laat de pastasaus grof of pureer glad met de staafmixer
Voor de lasagne
Snijd plakken van de courgette, paprika en aubergine, grill in een pan
Maak laagjes van de ‘lasagne’bladeren en de pastasaus
Strooi e
Maak een account aan om gratis 3 artikelen te lezen en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de cardiologische wereld.Het hele artikel lezen? Maak gratis een account aan