Recepten woensdag 12 februari 2020

Dit recept is een van mijn favorieten, je krijgt hiermee gelijk ontzettend veel groenten binnen. Je kan de groentelasagne aanvullen met een stukje vlees of vis, of het vegetarisch houden. Liever veganistisch? Vervang de kaas door edelgist. De pastasaus is ook ideaal voor restjes groenten.

Voor de pastasaus

Snipper de ui en de knoflook

Snijd de tomaten en wortels in blokjes, en de geroosterde paprika’s in reepjes

Fruit de ui, peper en knoflook aan met milde olijfolie. Blus af met balsamico (en eventueel de rode wijn)

Voeg nu de tomaten, wortel en paprika toe met 1 dl water

Laat sudderen en voeg nu de kruiden toe, breng op smaak met peper en zout

Laat de pastasaus grof of pureer glad met de staafmixer

Voor de lasagne

Snijd plakken van de courgette, paprika en aubergine, grill in een pan

Maak laagjes van de ‘lasagne’bladeren en de pastasaus

Strooi e

Maak een gratis account!

Het hele artikel lezen? Maak gratis een account aan

Maak een account aan om gratis 3 artikelen te lezen en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de cardiologische wereld.