zondag 24 augustus 2014

Deel voorgeschiedenis echtgenote:

Een plaatsvervangende cardioloog schreef ooit bloedverdunners voor die onder controle van de trombosedienst staan. De eigen cardioloog zou dat nooit gedaan hebben, maar durfde het niet te stoppen. Na jarenlang gebruik kreeg zij een zeer ernstige buikbloeding. Omdat het in de ziekenwagen zeer kritiek werd, werden vele verkeersovertredingen gemaakt, soms met snelheid boven 200 km per uur, om het klaarstaande ziekenhuisteam op tijd te bereiken. Gelukkig is alles goed afgelopen, maar bloedverdunners werden daarna steevast geweigerd, waar medici zich uiteindelijk bij neerlegden.

Onlangs heeft zij de 5e ablatie ondergaan, waarbij de flutter is doorgebrand. Nu eindelijk zonder medicijnen, omdat de hartritmestoringen definitief opgelost lijken.

Maar toen kwam de mededeling van de elektrofysioloog annex cardioloog, dat bij het stijgen van de leeftijd het risico op (voor)kamerfibrilleren nu wel vergroot is en dat zodra dat zich voor doet bloedverdunners onder controle van de trombosedienst onvermijdelijk zijn.

Nu is het zo dat door bijwerkingen van 40 jaar medicijnen zij een zeer dunne huid heeft en ook dunne bloedvaten. Als zij haar arm een beetje stoot heeft ze een blauwe plek, als er een vriendelijke hond tegen haar opspringt heeft ze blauwe plekken op haar buik.

Wij denken nu dat we de bloedverdunners onder controle van de trombosedienst moeten weigeren op het moment dat de cardioloog dit toch nodig acht.

Dit jaar mochten wij ons 50 jarig huwelijk vieren en proberen dat toch zo lang mogelijk te verlengen.

Ieder idee is welkom hoe te handelen als de huidige cardioloog, die volledige kennis heeft van de voorgeschiedenis, het toch nodig acht om deze bloedverdunners toe te passen.

Alvast bedankt

Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.