Voor 4 personen
Bereidingstijd bouillon: 5-6 uur
Bereidingstijd soep: 15 minuten
Hak de kip in stukken. Doe de kip in een pan met koud water, laat 15 minuten staan en giet daarna het troebel geworden water weg. Snij ondertussen de helft van de peen en bleekselderij in stukken. Pel 2 uien en halveer ze. Doe de kip met de gesneden groenten, peperkorrels, laurier en eventueel natriumarm zout in een grote pan. Schenk er water op zodat de kip ruim onder staat en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon 5-6 uur trekken. Het vlees moet onder water blijven staan, voeg eventueel tussendoor wat extra water toe. Zeef de bouillon. Haal het vlees van de botten en snij of pluk het in stukjes. Breng de gezeefde bouillon aan de kook. Snij de prei in dunne ringen, de knolselderij en de rest van de winterpeen en bleekselderij in kleine stukjes. Pel en snipper de rest van de uien. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Voeg de groenten en de stukjes kip to
Maak een account aan om gratis 3 artikelen te lezen en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de cardiologische wereld.Het hele artikel lezen? Maak gratis een account aan