maandag 28 december 2009

Mensen die een ‘low carb’-dieet volgen (waarbij weinig koolhydraten worden gegeten), lopen meer risico op hartaandoeningen dan mensen die een ‘low fat’-dieet (dus weinig vet) volgen.

Mensen die een ‘low carb’-dieet volgen (waarbij weinig koolhydraten worden gegeten), lopen meer risico op hartaandoeningen dan mensen die een ‘low fat’-dieet (dus weinig vet) volgen.
Dat bleek uit een onderzoek onder leiding van dr. Steven Hunter van het Royal Victoria Hospital in Belfast.
Bij ‘low carb’-dieëten worden veel eiwitten en vet gegeten, bijvoorbeeld in vlees, room, en boter. Voedingsmiddelen als brood, suiker en pasta worden in een ‘low carb’-dieet grotendeels vermeden.

De onderzoekers ontdekten dat mensen die zo’n ‘low carb’-dieet volgden, 25 procent meer risico liepen op verstopte aderen. Slagaderverkalking is een belangrijke indicator voor toekomstige hartaandoeningen.

Lees verder op Suikerinfo.nl

 

Bestel nu onze zorgboeken!

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. Je kunt de boeken bestellen als papieren versie of e-book, los of allemaal tegelijk. Een must-have voor een gezond hart en een mooie toekomst!

Bekijk en bestel de zorgboeken

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Yvonne
Aysegül

Misschien ook interessant

Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.