Gezondheid & Aandoeningen woensdag 12 december 2018

Aardappelen, gekookte bietjes en een stukje vis: dat is een klassieke maaltijd met bietjes.

Aardappelen, gekookte bietjes en een stukje vis: dat is een klassieke maaltijd met bietjes. Maar er is zoveel meer mogelijk met bietjes! Blokjes gekookte biet zijn lekker in een (lunch)salade, met rucola, appel en pompoenpitjes bijvoorbeeld. U kunt er ook een Russische bietensoep van maken of ze in een smoothie verwerken. Of neem eens rauwe bietjes en pof ze in de oven. De knol goed wassen, bestrooien met peper, besprenkelen met olijfolie, inpakken in aluminiumfolie en in 45 minuten gaar poffen in de oven. De smaak wordt heerlijk zoet. Bietjes zijn, net zoals alle andere groenten, rijk aan vezels en arm aan calorieën. Bietjes zijn relatief rijk aan foliumzuur en ijzer.

Onze zorgboeken

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.

Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Yvonne
Donna
Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.