Gezondheid & Aandoeningen dinsdag 8 december 2009

Dagelijks heeft uw lichaam vet via de voeding nodig. Olie bestaat voor 100% uit vet. Maar dat zijn wel voornamelijk de onverzadigde vetzuren. In de meeste oliesoorten ligt het percentage onverzadigd vet tussen de 80 en 90.

Dagelijks heeft uw lichaam vet via de voeding nodig. Olie bestaat voor 100% uit vet. Maar dat zijn wel voornamelijk de onverzadigde vetzuren. In de meeste oliesoorten ligt het percentage onverzadigd vet tussen de 80 en 90.

Oliën helpen daarom bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Olie kunt u gebruiken voor het (roer)bakken van vlees, vis, kip of aardappelen, het roosteren van groenten en aardappelen en voor het invetten van ovenschalen. Ook is olie heel smakelijk in dressings.

Laatst aangepast op 8 december 2009  14.17 uur

Oliesoort 
 
Geschikt voor
 
   
  Bakken/braden      
 
Frituren                 
 
Dressings            
 
Slaolie X X X
Zonnebloemolie      X X X
Maïskiemolie X X X
Arachideolie     X
Saffloerolie     X
Sojaolie X X X
Notenolie     X
Sesamolie X   X
Olijfolie X   X
Druivenpitolie   X X
Geschreven door onze redactie.
Onze zorgboeken

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.

Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Yvonne
Donna
Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.