Gezondheid & Aandoeningen woensdag 13 februari 2019

Verdeel de spinazie over de amuseglaasjes. Leg in ieder glaasje een klein plukje alfalfa. Roer de mayonaise los met de chilisaus en gembersiroop.

Amuse, recept voor 8 glaasjes 
Bereidingstijd: 10 minuten
 

Booschappenlijstje:

een handvol jonge sladspinazie
alfalfa
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel zoete chilisaus
1 theelepel gembersiroop
2 eetlepel olijfolie
16 grote garnalen, eventueel met de staart met er nog aan
8 brede kleine glaasjes
 

Voedingswaarde per glaasje:

380 kj (90 kcal)
6 g eiwit
7 g vet, waarvan 1 g verzadigd vet
1 g koolhydraten, waarvan 1 g suikers 
 
Verdeel de spinazie over de amuseglaasjes. Leg in ieder glaasje een klein plukje alfalfa. Roer de mayonaise los met de chilisaus en gembersiroop. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de garnalen 2 minuten per kant en laat ze daarna kort uitlekken op keukenpapier. Leg in ieder glaasje 2 garnalen, met de staartjes naar boven. Verdeel de Oosterse mayonaise over de glaasjes.
 

 

Onze zorgboeken

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.

Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Marly
Donna
Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.