Gezondheid & Aandoeningen woensdag 3 april 2019

Gember is de wortelknol van de gemberplant.

Gember is de wortelknol van de gemberplant. Het wordt veel gebruikt in oosterse gerechten en geeft dan een lekkere pittige smaak aan gerechten. 
 
Verse gember is te koop bij de supermarkt of groentewinkel. Je schilt de wortel en raspt het dan fijn, of je maakt het fijn in een vijzel. 
 
Gember smaakt goed in curry’s, in roerbakgerechten en in pompoen- of wortelsoep. Het is ook erg lekker om verse gemberthee te zetten. Snijd dan eenvoudig wat plakjes van de (ongeschilde) wortel en laat die meetrekken in kokend water. Je krijgt een pittige thee die je echt verwarmt. 
 
Je kunt gemberwortel uitstekend bewaren in de vriezer (ongeveer 6 maanden). Haal de wortel uit de vriezer, snij of rasp er wat vanaf en leg de wortel dan weer terug. Of snijd of rasp de wortel en bewaar dit in kleine porties. 
Onze zorgboeken

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.

Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Marly
Aysegül
Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.