Britse wetenschappers ontdekten dat champagne de bloedvaten verwijden en de druk op hart en hersenen verlichten.
Polyphenolen, of plantaardige chemicaliën, zijn in relatief hoge niveaus terug te vinden in rode wijn wijn. In witte wijn zitten ze niet. Onderzoekers aan de Universiteit van Reading bouwden voort op deze bevindingen en bekeken of dezelfde hoeveelheden ook in champagnesoorten opduiken. Dat blijkt zeker ook het geval, meldt het AD.
De gezondheidsvoordelen van de polypenolen zijn niet beperkt tot de dure champagnemerken. Het goedje werd even massaal gevonden in goedkopere alternatieven als cava en prosecco.
Polyfenolen worden verondersteld om de niveaus van gas-stikstofmonoxide te stimuleren in het bloed. Die maken de bloedvaten wijder.
Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten
Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.
Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.
Altijd op de hoogte blijven
Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.
"*" geeft vereiste velden aan




Misschien ook interessant
Help mee en doneer
Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.