Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 200 ml plantaardige melk
- 1 bouillonblokje (zoutarm) (of 1 el bouillonpoeder)
- 1 el kurkuma
- 1 el gemberpoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl fenegriek (optioneel)
- 1/2 tl mosterdzaad (optioneel)
- 1 tl bindmiddel (optioneel)
- verse koriander (optioneel)
- 1 tl azijn of citroensap
- 1 tl zoetstof
- 1 tl Losalt zout
Instructies
- Pureer de ui met 1 teen knoflook, verse gember en de specerijen tot een papje
- Maak roosjes van de bloemkool
- Fruit het specerijenmengsel aan in een pan met een beetje olie
- Voeg de plantaardige melk en een halve liter water toe aan de pan, breng aan de kook
- Voeg de bloemkool toe aan het kokende mengsel en kook 6 minuten door, of tot de bloemkool uit elkaar valt
- Pureer de soep glad en voeg zoet, zuur en zout toe om de smaken in balans te brengen
- Gebruik eventueel bindmiddel om de soep nog dikker te maken
- Garneer eventueel af met verse koriander
Een video van dit recept bekijken? Morgen maakt Iris deze heerlijke soep live in haar besloten Facebook-groep Healthy Cooking @ home.
Dit recept is van Iris Heuer van GreenTwist.
Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten
Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. Je kunt de boeken bestellen als papieren versie of e-book, los of allemaal tegelijk. Een must-have voor een gezond hart en een mooie toekomst!
Altijd op de hoogte blijven
Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.
"*" geeft vereiste velden aan





Help mee en doneer
Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.