- 4 tl mugi-miso
- 1 liter water
- 100 gram tempeh
- 50 gram sobanoedels of boekweitnoedels
- 100 gram shiitake of kastanjechampignons
- 200 gram spinazie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- handje taugé
- verse koriander (optioneel)
- gehakte nootjes (optioneel)
Instructies
Zet een pan water op en breng aan de kook, voeg de mugi-miso toe en meng alles goed.
Was de spinazie en shitake en hak fijn, snijd de tempeh in kleine blokjes.
Bak de tempeh kort aan op hoog vuur tot het lichtbruin kleurt.
Voeg de groenten en tofu toe aan de soep en laat verder doortrekken. Voeg eventueel nog verse kruiden toe en zet weg.
Voeg vlak voor het uitserveren de noedels toe en serveer uit op een soepbord met een handje taugé, verse koriander en eventueel gehakte nootjes.
Dit recept is van GreenTwist.
Dit artikel verscheen in het HPNL magazine. Interesse? Vraag hier het HPNLmagazine aan.
Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten
Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.
Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.
Altijd op de hoogte blijven
Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.
"*" geeft vereiste velden aan




Misschien ook interessant
Help mee en doneer
Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.