Aantal porties | 2 personen
Ingrediënten
- 500 gram zoete aardappel (of pompoen)
- 200 gram paddenstoelen
- 2 prei
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 75 ml (plantaardige) crème fraîche
- 50 ml (plantaardige) kookroom
- klontje vet (kokos, boter, ghee)
- 2 el tijm
- 1 el bouillonpoeder
- ½ bosje verse peterselie
- peper & zout
Instructies
- Schil de zoete aardappelen, snijd in blokjes en kook ze voor 8 minuten, controleer met een prikker of ze goed zijn
- Snipper de ui en knoflook en snijd de prei in ringen
- Hak de peterselie fijn en snijd of scheur de paddenstoelen in stukken
- Bak de ui, knoflook en prei aan in een pan
- Stamp de zoete aardappels naar wens grof of glad, roer hier de crème fraîche, room, tijm en bouillon doorheen en eventueel nog wat vet om het smeuïg te maken
- Meng nu met de prei/ui/knoflook mix
- Proef en breng op smaak met peper & zout
- Bak de paddenstoelen aan op hoog vuur met de gehakte peterselie, peper & zout
- Serveer de preistamppot met de gebakken paddenstoelen
Dit recept is van GreenTwist.
Dit artikel verscheen eerder in het Hartbrug Magazine.
Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten
Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. Je kunt de boeken bestellen als papieren versie of e-book, los of allemaal tegelijk. Een must-have voor een gezond hart en een mooie toekomst!
Altijd op de hoogte blijven
Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.
"*" geeft vereiste velden aan





Help mee en doneer
Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.