Gezondheid & Aandoeningen woensdag 20 november 2019

Snij de kipfilet in reepjes. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Pel de ui en snij deze in halve ringen. Was de spinazie en dep deze voorzichtig droog. Verdeel de spinazie over 2 borden. Verdeel de aardbeien, rode ui, kip en pecannoten over de spinazie.

Lunchgerecht 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
 

Boodschappenlijstje:

120 gram gerookte kipfilet
300 gram aardbeien
1 kleine rode ui
100 gram spinazie
2 eetlepels pecannoten
3 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepel olijfolie
 

Bevat per portie:

1665 kJ (400 kcal)
23 g eiwit
28 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet
10 g koolhydraten, waarvan 9 g suikers
 
 
Snij de kipfilet in reepjes. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Pel de ui en snij deze in halve ringen. Was de spinazie en dep deze voorzichtig droog. Verdeel de spinazie over 2 borden. Verdeel de aardbeien, rode ui, kip en pecannoten over de spinazie. Klop een dressing van de azijn en olie. Sprenkel de dressing over de salade. Lekker met een snee geroosterd volkorenbrood.
 
Onze zorgboeken

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.

Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Donna
Yvonne
Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.