woensdag 11 juli 2018

Tuinbonen zijn gezond.

Tuinbonen zijn gezond. Als u ze niet te lang kookt (5-10 minuten) bevatten ze veel vitamine B en C. Het doppen is een rustgevend klusje; lekker om te onthaasten! Zet uw duimen op de bolle kant van de peul, druk de peul open en u kunt de (2-5 bonen per peul) bonen er zo uithalen. 
 
Voor een portie gedopte bonen van 200 gram heeft u 1 kilo peulen nodig. Na het koken kunt u de bonen nogmaals doppen. Wanneer de stugge velletjes van de bonen af zijn, houdt u mooie groene boontjes over. Ze zijn dan “dubbel gedopt”. Maar dubbel doppen hoeft niet. Sommige mensen vinden juist die iets bittere smaak van de hele tuinboon het lekkerst.
 
Lekker ouderwets met bonenkruid of geroerbakt met blokjes ham en ui. Is het doppen van 1 kilo bonen per persoon u teveel werk? Meng gedopte tuinbonen dan met andere groenten. Voeg tuinbonen bijvoorbeeld toe aan rauwkostsalades of eet ze samen met groene asperges, spinazie en doperwten met pasta. Ook lekker: tuinbonen in een omelet bij de lunch!
 
Onze zorgboeken

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.

Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Marly
Aysegül

Misschien ook interessant

Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.