Columns woensdag 12 juni 2019

Ik ben gestopt met vlees. Al jaren at ik alleen nog een biefstukje of sateetje bij uitzondering, maar na het zoveelste mistroostige bericht over misstanden in megastallen en de enorme belasting van de bio-industrie op het milieu, vond ik het welletjes. In de media wordt het boycotten van vlees een ‘millennial-trend’ genoemd, en misschien is het dat ook wel. De meeste leeftijdsgenoten (ruim genomen van twintigers tot veertigers) die ik vertel over mijn besluit, halen er hun schouders over op. ‘Oh wat toevallig, ik ook!’, klinkt het, of: ‘Ik eet het zelf alleen nog maar buiten de deur.’

Van vijftigplussers krijg ik doorgaans heel ander commentaar. Ze noemen het ‘onzin’, of voelen zich aangevallen op hun eigen voedingspatroon. Terwijl ik geen pre

Maak een gratis account!

Het hele artikel lezen? Maak gratis een account aan

Maak een account aan om gratis 3 artikelen te lezen en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de cardiologische wereld.