woensdag 11 augustus 2010

DEN HAAG – Nederlanders krijgen elke dag veel te veel zout binnen. Niet alleen het zout dat al van nature in hun voeding zit of daaraan industrieel is toegevoegd, maar ook nog eens het zout dat zij daar vaak rijkelijk overheen strooien. Ja ja, wij zijn dol op pittig…

DEN HAAG – Nederlanders krijgen elke dag veel te veel zout binnen. Niet alleen het zout dat al van nature in hun voeding zit of daaraan industrieel is toegevoegd, maar ook nog eens het zout dat zij daar vaak rijkelijk overheen strooien. Ja ja, wij zijn dol op pittig…

Daardoor neemt echter de kans toe op een serieuze aandoening. En dat niet alleen: de zoutconsumptie in ons land is zelfs zo stevig dat elk jaar ongeveer 2500 mensen aan de directe gevolgen van deze zoutinname komen te overlijden.  Teveel zout verhoogt immers het risico op een hoge bloeddruk en daardoor op hart- en vaatziekten en nierziekten, maar ook op vormen van kanker.

Lees verder op Hartpatienten.nl
 

Geschreven door onze redactie.
Bestel nu onze zorgboeken!

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. Je kunt de boeken bestellen als papieren versie of e-book, los of allemaal tegelijk. Een must-have voor een gezond hart en een mooie toekomst!

Bekijk en bestel de zorgboeken

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Marit
Yvonne

Misschien ook interessant

Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.