De specifieke eigenschappen van zuivel spelen mogelijk een rol in het voorkomen van overgewicht. Dat betoogde prof. dr. Frans Kok, het hoofd van de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit,
op 4 december tijdens het symposium ‘Voeding en overgewicht: Theorie en praktijk. De rol van zuivel’, dat door de Nederlandse Zuivel Organisatie in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) georganiseerd werd.
Volgens Kok is de bijdrage van zuivel in de nutriëntenvoorziening groot. Dit geldt vooral voor calcium, vitamine B2 en B12, eiwit en zink. Bovendien levert zuivel ongeveer 15% van de energie-inname. De nutriëntenrijkdom gecombineerd met de relatief lage energiebijdrage speelt mogelijk een specifieke rol bij gewichtbehoud, aldus Kok.
Lees het volledige artikel op Foodholland.nl
Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten
Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. Je kunt de boeken bestellen als papieren versie of e-book, los of allemaal tegelijk. Een must-have voor een gezond hart en een mooie toekomst!
Altijd op de hoogte blijven
Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.
"*" geeft vereiste velden aan





Misschien ook interessant
Help mee en doneer
Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.