1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #78955 Reageer
    Bert Wulms
    Deelnemer

    Vlees kan aderverkalking tegengaan.

    In vlees zit veel vitamine K2 dat verkalking van de kransslagader kan voorkomen.Volgens onderzoekers van het UMC Utrecht komen hartziekten door afwijkingen aan de kransslagader, zoals hartinfarcten en angina pectoris, minder voor bij vrouwen die veel vitamine K2 tot zich nemen.

    De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in medische vakliteratuur.
    Behalve erfelijkheid, te vet voedsel en geraffineerde suiker worden beschadigingen van de vaatwanden ook veroorzaakt door tekorten aan vitamine A, vitamine C, vitamine E en andere anti-oxidanten en een overmaat aan gevaarlijke vrije radicalen met als voorbeeld sigarettenrook en verbrand voedsel. (bijv: zoals vlees van de barbecue!!)

    Vlees heeft positief effect op arteriosclerose

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Vlees heeft positief effect op aderverkalking
Je informatie:




Vlees heeft positief effect op aderverkalking - Hartpatiënten Nederland
woensdag 8 juli 2009
Onze zorgboeken

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.

Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Marly
Donna
Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.